Seminar de aprofundare
11 iunie 2021

Modalități de analiză a procesului sandplay

în scrierea studiului de caz

Formator: Marina Ionescu (Rom)

În procesul de certificare ca sandplay terapeut în cadrul ISST ultima etapa este scrierea studiului de caz. Acest seminar își dorește să vină în întâmpinarea celor care sunt în aceasta etapă și sunt interesați să afle mai multe informații teorectice și practice despre scriere studiului de caz final, respectând cerințele ISST. De asemenea, acest seminar poate fi interesant și pentru cei aflați la începutul procesului de certificare, care pot avea o imagine mai clară despre un proces încheiat în sandplay și modalitățile de lucru pe parcursul procesului.

Numărul de participanți este limitat la 10.

Cine poate participa

Sunt invitați să participe psihoterapeuții care și-au început deja formarea în terapia sandplay, mai ales dacă se află în etapa finală a certificării la ISST.

Costul modulului

Costul acestui modul este de 195 lei/persoană.

Înscrieri

Înscrierile se fac la adresa: [email protected]Data limită de înscriere: 03.06.2021.

Program și locație

Acest seminar se desfășoară online, între orele 17:00 – 20:00. 

Formator

Marina Ionescu este psihoterapeut, formator în cadrul ISST. Lucrează în București, în practică privată de peste 10 ani, cu copii, adolescenți, părinți, adulți și grupuri. Este Formator (Teacher) și Supervizor în cadrul ISST (Internațional Society for Sandplay Therapy) și președinte al IST (Institutul de Sandplay Therapy din România).

Despre terapia Sandplay

Dora Maria Kalff (1904-1990) a creat terapia Sandplay că o metodă umanistă a psihoterapiei cu originile în psihologia analitică a lui Jung, tehnică lumii a lui Margaret Lowenfeld și aspect din filosofia budistă. Primii care au lucrat sandplay au fost copiii și ulterior adolescenții și adulții. Procesul lor de dezvoltare personală a devenit vizibil prin creatile lor în sandplay. Aceste imagini arată manifestarea psihicului că și cum ar fi posibil să vedem acest proces interior prin nisip, apă și figurine. Prin intemediul relației terpaeutice și a terapiei sandplay, dezvoltarea și individuarea pot fi recunoscute și explicate, iar condițiile intrapsihice, precum și conexiunile interpersonale se pot schimbă spre o viață mai sănătoasă.

Pentru celelalte module, intră aici!