Pentru celelalte module, intră aici!
Modul III
11 - 13 septembrie 2020
Pietrificarea în basme și în Sandplay Therapy.
Sandplay Therapy și neuroștiința
Formatori: Carlo Paolo Ruffino și Elvira Valente
Training online prin platforma Zoom.
Al treilea modul de Sandplay Therapy din anul 2020 va avea loc online, din cauza actualelor condiții, va cuprinde supervizare de grup și 2 zile de training și va fi susținut de Carlo Ruffino și Elvira Valente, Teaching Members ISST (International Society for Sandplay Therapy). Dacă condițiile devin favorabile, ne dorim să organizăm acest curs la București, în mediul real.
Orele de training și supervizare sunt recunoscute de ISST.
11 septembrie
Supervizare de grup
Modalități practice de analiză a procesului sandplay în diferite etape. Supervizarea oferă un spațiu sigur și confortabil în care puteți învață și discuta liber aspecte importante ale procesului terapeutic.
În funcție de cerere, se organizează două grupuri de supervizare, a câte 4 ore fiecare, unul dimineața cu supervizorul Carlo Ruffino, unul după-amiază, cu Elvira Valente. Numărul este limitat la 10 persoane/grup. Înscrierea se va face în funcție de plata avansului. Cei care doresc se pot înscrie la ambele grupuri de supervizare.
12 - 13 septembrie
TrainingPietrificarea în basme și în Sandplay Therapy
Seminarul își propune să exploreze semnificațiile multiple pe care pietrificarea le are în basme în legătură cu posibilele semnificații simbolice ale pietrelor care apar în imaginile cu nisip. Seminarul include o parte experiențială (desen / pictură și psihodramă).
Sandplay Terapia și neuroștiința
Seminarul își propune să exploreze bazele neuroștiințifice ale Sandplay Therapy și să evidențieze care sunt aspectele specifice ale acestei abordări terapeutice. Cunoașterea mecanismelor neurobiologice conectate la Sandplay Therapy permite o înțelegere mai profundă a potențialului terapeutic din Sandplay.
Caz final: un exemplu
Pornind de la un exemplu, seminarul își propune să ofere linii directoare cu privire la modul de structurare a lucrărilor pentru cazul final. Discuția va clarifica îndoielile cu privire la alegerea și dezvoltarea ultimului pas către aderarea la ISST.
Cine poate participa
Participanții pot fi: psihologi, psihoterapeuți, medici, consilieri școlari, studenți la psihologie în an terminal.
Costul modulului
Costul acestui modul este de 600 lei. Pentru cei care participă doar la training costul este de 450 lei, costul numai al supervizării fiind de 200 lei/grup (4h).
Plata se face astfel: se achită un avans prin transfer bancar de 50% până la dată de 1 septembrie. Restul sumei poate fi achitat prin transfer bancar până la dată de 11 septembrie. Avansul reprezintă garanția participării la workshop și nu se returnează în caz de neparticipare.
Detalii legate de plată vor fi trimise prin email celor care se înscriu.
Înscrieri
Înscrierile se fac la adresa: [email protected], persoană de contact: Elena Marițescu.
Program și locație
Datele privind locația și programul vor fi trimise din timp celor înscriși.
Formatori
Carlo Ruffino și Elvira Valente sunt formatori ISST cu o bogată experiență clinică în practica privată și în lucrul cu pacienții psihiatrici.